Consumul unor cantități mai mari de alimente ultraprocesate poate scurta durata de viață cu peste 10%, potrivit unui nou studiu nepublicat încă, realizat pe mai mult de 500.000 de persoane pe care cercetătorii le-au urmărit timp de aproape trei decenii, potrivit CNN.
Riscul a crescut la 15% pentru bărbați și la 14% pentru femei odată ce datele au fost ajustate, a declarat autorul principal al studiului, Erikka Loftfield, cercetător la Institutul Național de Cancer din Bethesda, Maryland. Întrebați despre consumul a 124 de alimente, 90% dintre persoanele consumatoare de alimente ultraprocesate au spus că băuturile prea procesate se află în fruntea listei lor.
„Băuturile răcoritoare dietetice au fost principalul contribuitor la consumul de alimente ultraprocesate. Al doilea a fost băuturile răcoritoare zaharoase”, a declarat Loftfield.
„Băuturile sunt o componentă foarte importantă a dietei și a contribuției la alimentele ultraprocesate.”
Cerealele rafinate, cum ar fi pâinea și produsele de patiserie ultraprocesate, s-au clasat pe locul următor în popularitate, potrivit studiului.
Citește mai mult pe Antena3 CNN