Inspectorii de la Protecția Consumatorului au verificat locurile improvizate în care se vinde mâncare pe litoral. Urmează să fie controlate și condițiile de cazare de la hoteluri și pensiune, dar și plajele care nu lasă loc pentru cearșafuri.
Peste 200 de inspectori din toată țara vor lua la pas fiecare stațiune până la începutul lunii septembrie. Nici vânzătorii ambulanți nu vor scăpa de amenzi.
Inspectorii ANPC ne cer să fim atenți atunci când vine vorba de mâncare indiferent de reclamă. Alimentele preparate în chioșcuri improvizate sau direct pe marginea trotuarului sunt la fel de periculoase ca cele expirate. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a declarat război dughenelor și barăcilor care împânzesc stațiunile.
De exemplu, în Mamaia, în ultimii trei ani numărul lor a crescut de trei ori,
„În continuare cresc cașcarabete, dughene, cum vreți să le numiți, care comercializează produse similare locațiilor de alimentație publică autorizate și pe care noi le considerăm în regulă. Din acest motiv, anul acesta, din nou îl vom dedica acestor structuri pentru a le elimina”, a declarat Horia Constantinescu, comisar șef adjunct ANPC.